Przekręt nigeryjski ma się dobrze.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eeuser
    Classic
    • 2008
    • 24

Zamieszczone przez pion
    Dziwię się, że pracownik salonu nie wywalił Cię z hukiem na pierwszym lepszym przystanku autobusowym.
    Rozumie ze Ty bys tak zrobil, chwala Ci za to, takiego sprzedawcy ze swieca szukac.
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

Znalazłem na otomoto ogłoszenie sprzedaży auta,w miarę przyzwoitej cenie.Jedynym problemem była lokalizacja.W ogłoszeniu było "Lublin-woj.lubuskie"
    Orientuję się,że Lublin leży w lubelskim,więc napisałem do sprzedającego,żeby sprecyzował lokalizację,bo chcę rzucić okiem na samochód.W odpowiedzi otrzymałem:
    "Witaj,

Cieszy mnie fakt że jesteś zainteresowany moim samochodem.

Pojazd nie ma zarysowań ani uszkodzeń jakiegokolwiek rodzaju . Silnik jest utrzymany w bardzo dobrym stanie. Samochódu zostal zakupiony i zarejestrowany w Polsce, wiec ty nie bedzie musial placic zadnych innych zwyczaj podatków. Posiada tytul wlasnosci, oczyszczone z wszelkich zobowiazan i oplat.

Muszę powiedzieć ci że,jestem w lewo granicą ( w UK) oraz samochod także. Mieszkałem w polsce ale niedawno przeniosłem się do Wielkiej Brytanii, ponieważ próbuję otworzyć małą firmę tutaj. Ja osobiście szukam samochodu z kierownicą po prawej stronie. Z tego powodu chcialbym do korzystania firma transportowa wysłać samochód na miejscu. Samochód jest zarejestrowany na firmę transportową, która zajmuje się transakcjami internetowymi, oraz jest gotowy do jakichkolwiek przesyłek po Europie.
    Ja zapłacę przesyłki koszty do Polska, więc musisz zapłacić tylko cenę z samochodu.
    Dla więcej zdjęć i pytań , odpowiedz na te wiadomosc.
    Nie wachaj się zadzwonić gdyż w większości czasu jestem pod telefonem .
    To jest mój osobisty numer telefonu +44 777 471 7632

Z powazaniem,
    Pfauth Volker

P.S. Przepraszam za wszelkie gramatycznye błędy ale umiem mówić poprawnie tylko po niemiecku oraz angielsku. Jeśli można, prosiłbym o odpowiedź w języku angielskim."
    Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

JanuszSz, ciekawe jakim trzeba być frajerem co by zapłacić gościowi w ciemno :roll:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mrfazi
        • 2010
        • 3103
        • Superb III (3V3)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piramida, ... jest popyt to jest i podaż :diabelski_usmiech , a głupich nie sieją tylko sami rosną oraz jak zwykle będzie temu winny rząd, że nie dba o obywateli.

Komentarz

• andrzej1962
          L&K
          • 2010
          • 1306
          • Octavia III combi (5E5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

ja nie uwierzę w to, że ktoś jest w stanie na to się złapać. K............. toż to trzeba być totalnym idiota. :shock:

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

Kiedys jak dzwonilem po auto,zeby kupic to gosciu mi powiedzial,ze ma akurat takie jakie potrzebuje.Mowil,ze pojechal na wakacje z rodzina,wzial ze soba lawete i moze przywiezc auto do PL,tylko potrzebuje zaliczki. :szeroki_usmiech
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez fan
              Kiedys jak dzwonilem po auto,zeby kupic to gosciu mi powiedzial,ze ma akurat takie jakie potrzebuje.Mowil,ze pojechal na wakacje z rodzina,wzial ze soba lawete i moze przywiezc auto do PL,tylko potrzebuje zaliczki. :szeroki_usmiech
              Tak, z pewnością gość z rodziną pojechał lawetą na wakacje :haha:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kiki
                Rider
                • 2010
                • 359

Zamieszczone przez piramida
                ciekawe jakim trzeba być frajerem co by zapłacić gościowi w ciemno
                Zamieszczone przez andrzej1962
                ja nie uwierzę w to, że ktoś jest w stanie na to się złapać. K............. toż to trzeba być totalnym idiota.
                dokładnie

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Ja myślę, że ci którzy tworzą te wałki kierując się zasadą:

"Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni,
                  że spotyka się ich na każdym kroku."

Komentarz

• patryk23
                    L&K
                    • 2011
                    • 1105
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

He he . Pamietam jak szukałem O2 i to samo mail z trzaslatora itd . W bezpiecznych granicach brnąłem dalej o zdiecia takie tam, (szukałem benzyny ) a dostalem zdjecia jakiś RS i Skan TUV z 2.0 TDI ...

To odpisałem, że nie interesuje mnie DIESEL . Za Godzinkę odp , że Gościu ma juz 2. Pierwsza ta co wysłął a druga to 1.6 benzyna

Oczywiście mogłem ją odebrać w Anglii , ale już od ręki może ,,Przypłynąć,, do mnie .

Komentarz

• dominik9420
                      L&K
                      • 2012
                      • 1136

fan napisał/a:
                      Kiedys jak dzwonilem po auto,zeby kupic to gosciu mi powiedzial,ze ma akurat takie jakie potrzebuje.Mowil,ze pojechal na wakacje z rodzina,wzial ze soba lawete i moze przywiezc auto do PL,tylko potrzebuje zaliczki.

Tak, z pewnością gość z rodziną pojechał lawetą na wakacje
                      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                      Pozdrawiam i Szerokości!
                      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• Waśka
                        Rider
                        • 2013
                        • 552
                        • Mitshibishi

firma w której pracuję sprzedawała kiedyś terenowego Nissana na Allegro. odezwał się typ który przedstawił się jako amerykański żołnierz stacjonujący w Iraku, że chce kupić. okej, nie ma problemu. tylko jeden szkopuł - żeby mógł koleżka odblokować środki na swoim koncie potrzebna jest wpłata itd.

pieprzone bambusy opierają się na ludzkiej chciwości i niedoczytywaniu do końca wszystkiego. polecam świetną książkę Ify Nwamana "Stadion. Diabelskie igrzyska". Gość opisuje krok po kroku jak Nigeryjczycy robią swoje przekręty.
                        Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• looker
                          RS
                          • 2008
                          • 1886
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tak, z pewnością gość z rodziną pojechał lawetą na wakacje :haha:
                          "...Tak, przechodziliśmy...z tragarzami..." :szeroki_usmiech
                          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

JanuszSz, ciekawe jakim trzeba być frajerem co by zapłacić gościowi w ciemno :roll:
                            wcale nie tak wielkim jakby się wydawało :P przecież każdy marzy o tym, żeby używka w idealnym stanie sama do niego przyjechała, żeby było minimum formalności, itd itp.
                            Zamieszczone przez dominik9420
                            fan napisał/a:

A co w tym takiego dziwnego? :shock:
                            Miał dużą rodzinę, co się nie mieściła do osobówki, to spakował auto na lawetę, wsadził do auta 5 osób, i do lawety zabrał 3 i jeden koszt paliwa. :diabelski_usmiech
                            a to auto jak miałby przywieźć? zostawić swoje i wrócić później czy któreś na holu by jechało? :haha:
                            رافال
                            Spoty
                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• JanuszSz
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 2835
                              • Superb II combi (3T5)

Przypadkiem wszedłem na forum o oszustwach w handlu samochodami i twierdzę,że jest mnóstwo naiwnych,którzy wpłacili zaliczki na wymarzone samochody w wysokości 6000 do nawet 14000 PLN i teraz wypłakują się,że kontakt ze sprzedającym się urwał.

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
                                wcale nie tak wielkim jakby się wydawało :P przecież każdy marzy o tym, żeby używka w idealnym stanie sama do niego przyjechała, żeby było minimum formalności, itd itp.
                                fan napisał/a:

Miał dużą rodzinę, co się nie mieściła do osobówki, to spakował auto na lawetę, wsadził do auta 5 osób, i do lawety zabrał 3 i jeden koszt paliwa. :diabelski_usmiech
                                a to auto jak miałby przywieźć? zostawić swoje i wrócić później czy któreś na holu by jechało? :haha:
                                No jak to? Z przelanej od klienta zaliczki na auto kupuje motylka i podpina do niego samochód :lol:

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Dżizas... że na takie wałki jeszcze ludzie sie nabierają...?
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• rafiki
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 15975
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez rafiki
                                    fan napisał/a:

No jak to? Z przelanej od klienta zaliczki na auto kupuje motylka i podpina do niego samochód :lol:
                                    historia szyta tak grubymi nićmi, że chyba nawet Handlarz Mirek by na to nie wpadł :lol:

[ Dodano: Wto 22 Paź, 13 23:45 ]
                                    Agamek12, w zeszłym roku na świecie było 7,046 miliarda ludzi. Niech 0,01% z tego to będą frajerzy, którzy się na to nabiorą to masz 700 tysięcy ludzi czyli trochę więcej niż populacja Wrocławia. Wyobraź sobie, że w takim jednym mieście mogą mieszkać sami tacy ludzie. Robi wrażenie? IMO tak
                                    رافال
                                    Spoty

Komentarz

• Robercik
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 91
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja jak dwa lata temu sprzedawałem moja O1 zadzwonił koleś, był bardzo miły o wszystko wypytał że on dokładnie takiego samochodu szuka i powiedział że ma do przejechania 400 km i czy jestem pewien auta że nie będzie jechał na darmo. odpowiedziałem że jak najbardziej i że zapraszam. Mijają 4 godziny dostaje sms że koleś już jedzie i że zapomniał kart do bankomatu i musi zadzwonić do rodziny żeby mu dowieźli i że nie ma nic na koncie i żebym mu wysłał doładowanie na orange za 20 zeta. Nic mu nie odpisywałem to pisał że jak za 5 min mu nie wyśle tego doładowania to on zawraca i rezygnuje z kupna.
                                      Ubawiłem się tego dnia do łez normalnie
                                      Tak wtedy zachodziłem w głowę ile ludzi udało mu się naciągnąć na te 20 zeta
                                      Jest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
                                      Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
                                      Była O2 BXE
                                      Była O1 1.8T + automat

Komentarz

• JanuszSz
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 2835
                                        • Superb II combi (3T5)

Następny łowca jeleni
                                        "Szanowny kliencie,

Dziękujemy za zainteresowanie naszym samochodem.

Nazywam się Saul Pacher, a ja odpowiem na wszystkie zapytania w imieniu QUALITY CAR LEASING UK LTD, Wielka Brytania.

Samochód był na podstawie umowy leasingu w QUALITY CAR LEASING UK LTD, ale właściciel nie był w stanie spłacić swoich miesięcznych rat do naszej firmy, więc podjęliśmy z powrotem w posiadanie tego pojazdu.
                                        Jak widać, cena jest niższa od ceny rynkowej. Musimy pilnie sprzedać samochód, w celu odzyskania pozostałego zapłaty umowy leasingu i jest to ostateczna cena tego pojazdu bez żadnych innych zobowiązań (długów) lub podatków ukrytych.

Pojazd został kupiony z Polski, jest zarejestrowany w Polsce, z polskich dokumentów i polskich tablic rejestracyjnych. Jest w 100% z doskonałej kondycji, nie uczestniczących w wypadkach, dokładnie tak, jak widać to na zdjęciach. Jest on obecnie w Wielkiej Brytanii.
                                        Serwisowany w ASO + 6 miesięcy gwarancji międzynarodowej z naszej firmy. Wystawiam fakturę 23% VAT!

Posiadamy własny dział logistyki tak, jeśli zgadzasz się na zakup samochodu, możemy dostarczyć do domu za darmo (koszty nie uczestniczy), maksymalnie w ciągu 3 dni.

Biorąc pod uwagę, że jest to nasza pierwsza transakcja, wolimyużywać najbezpieczniejsze usługi z Allegro - PayU - aby upewnić się, że masz swój pojazd, a my pieniądze w bezpieczny sposób.

Poinformuj nas, jeśli jesteś zainteresowany kupnem samochodu, i będziemy wyjaśniać, w jaki sposób transakcja będzie działać.

Z poważaniem,
                                        Saul Pacher
                                        QUALITY CAR LEASING UK LTD
                                        Company Number: 650166
                                        Unit 5, Macon Business Park
                                        Macon Way, Crewe
                                        Cheshire
                                        CW1 6DG
                                        United Kingdom
                                        +44 0141 628 8969

Rocznik:
                                        2011
                                        Przebieg:
                                        100 000 km
                                        Rodzaj paliwa:
                                        olej napedowy
                                        Silnik:
                                        1968 cm³ (Moc 140 KM / 103 kW)
                                        Skrzynia biegów:
                                        manualna
                                        Kolor:
                                        niebieski-metallic
                                        Liczba drzwi:
                                        4/5

Cechy zewnetrzne:

alufelgi, ksenony, swiatla przeciwmglowe, przyciemniane szyby
                                        Bezpieczenstwo:

ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser, ESP, blokada dyferencjalu
                                        Komfort:

el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tapicerka welurowa, tempomat, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, czujnik parkowania, podgrzewana przednia szyba

SKODA SUPERB AMBITION
                                        - Dotykowy, kolorowy wyswietlacz, czytnik kart SD
                                        - Czujnik parkowania z tylu
                                        - Tempomat
                                        - Skórzana kierownica wielofunkcyjna
                                        - reflektory bi-ksenonowe
                                        - wstawki chromowane
                                        - 4 poduszki + 2 kurtyny powietrzne
                                        - poduszka chroniaca kolana kierowcy
                                        - system kontroli cisnienia w oponach
                                        - reflektory przeciwmglowe
                                        - reflektory bi-ksenonowe
                                        - spryskiwacze reflektorów przednich
                                        - automatycznie sciemniajace sie lusterko wewnetrzne
                                        - chromowane listwy wokól szyb bocznych oraz na zderzaku przednim
                                        - tempomat
                                        - wyswietlacz Maxi-DOT
                                        - podgrzewane fotele przednie
                                        - przednie fotele z regulacja wysokosci
                                        - podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej
                                        - podloga bagaznika z systemem mocujacym
                                        - regulowana w dwóch plaszczyznach kolumna kierownicy
                                        - zdalnie sterowany centralny zamek
                                        - elektrycznie sterowane szyby boczne
                                        - elektrycznie sterowane, podgrzewane lusterka zewnetrzne
                                        - czujnik parkowania z tylu
                                        - Light Assistant (Comming home, Leaving home, Tunnel light, Day light)
                                        - 8 glosników (4 z przodu, 4 z tylu)
                                        - przyciemniane szyby
                                        - podlokietnik Jumbo Box
                                        - schowek na okulary
                                        - pakiet elementów chromowanych
                                        - chromowane listwy boczne
                                        - listwy progowe
                                        - relingi dachowe w kolorze srebrnym"
                                        :szeroki_usmiech

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

2x bi-ksenony? Znaczy co, z przodu i z tyłu? :haha:
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

JanuszSz, gdzie ty takie perełki wyłapujesz? :lol:

Komentarz

• JanuszSz
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 2835
                                              • Superb II combi (3T5)

piramida, Na otomoto

Komentarz

• micho_m
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 528
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A jaka cena za tego superba?
                                                Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                                                www.nawmar.pl

Komentarz

• piernik
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 975
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Codziennie na otomoto wpadają takie oferty ale w miarę szybko administracja je usuwa....znaleziona w 2 minuty

Zdjęcie dla potomnych bo pewnie ogłoszenie niebawem zniknie. Ogłoszenie jak zwykle bez nr kontaktowego.

Komentarz

Pracuję...